Kindproject

Een paar jaar geleden kregen wij het bericht van Richard Echodu (schooldirecteur) over 2 kinderen. Zij leefden zonder ouders bij een oma die slecht voor hen zorgde. Zij gingen niet naar school en zagen er slecht verzorgd uit. Sindsdien worden deze kinderen door Gerben en Naomi Petersen gesponsord en nu 3 jaar later is er duidelijk groei en verbetering bij ze te zien!  Ze ontwikkelen zich goed en doen erg hun best op school.

In Oeganda hebben juist de kinderen die naar school gaan een toekomst. Daar leren zij Engels, hoe ze voor zichzelf en elkaar moeten zorgen. Als er genoeg geld is kunnen zij daarna een vervolgopleiding doen en hebben  daarna kans op een baan. Met het geld dat ze dan verdienen kunnen zij hun gezin/familie onderhouden.

In het Amuria district zijn er veel kinderen die in een armoedige situatie leven. Juist deze kinderen willen wij  ook een toekomst geven door ze te laten sponsoren. Als stichting willen wij graag een bijdrage leveren aan hun toekomst!

Wat willen wij als stichting bereiken met ons kind project?
Kinderen een toekomst te geven door hen naar school te laten gaan, waardoor zij in de toekomst zichzelf en hun gezin kunnen onderhouden.

Wat is de doelgroep voor dit project?
De kinderen die wonen in het Amuria district die niet naar school gaan en in zorgelijk situaties leven.

Wat houdt ons project in?
Door middel van het geld wat door een sponsor uit Nederland word betaald gaat een kind naar school toe. Dankzij onze contactpersoon, de directeur van de school, worden wij als stichting en de sponsor op de hoogte gehouden van het kind door middel van een rapport, foto of korte update.

Hoe kunnen we dit project realiseren?
Voor 20 euro per maand kan een kind gesponsord worden. Van dit geld kan een kind naar school, waar hij/zij elke doordeweekse dag les krijgt, schoolkleding, sportkleding en twee keer per dag een warme maaltijd. Ook zal het geld besteed worden aan schoolspullen voor het kind.  Voor veel kinderen daar een positieve verandering!